Използване на твърде много шампоан: Важно е да използвате точното количество

...
Използване на твърде много шампоан: Важно е да използвате точното количество
Коментари Харесай

Често срещани грешки, които хората правят, когато мият косата си

Използване на прекалено много шампоан:  Важно е да употребявате точното количество шампоан за вашия вид и дължина на косата. Използването на прекалено много шампоан може да лиши косата ви от естествените й мазнини, оставяйки я суха и повредена.
Прочетете още
Не се изплаква щедро:  Изплакването на косата щедро след измиване с шампоан е от решаващо значение. Ако оставите останки от шампоан или еликсир в косата си, това може да докара до струпване и косата ви да наподобява смачкана и безжизнена.

Използване на гореща вода:  Горещата вода може да бъде доста нездравословна за косата ви, защото може да отстрани естествените й мазнини и да я накара да стане суха и чуплива. Най-добре е да употребявате леко топла или хладка вода за измиване на косата.

Твърде мощно триене:  Твърде мощното триене на скалпа, до момента в който миете косата си, може да аргументи увреждане на косата и скалпа. Важно е да сте нежни и да употребявате върховете на пръстите си, с цел да масажирате скалпа.

Използване на неверни артикули:  Използването на неверен шампоан или еликсир за вашия вид коса може да аргументи увреждане и да направи косата ви да наподобява мазна или отпусната. Важно е да изберете артикули, които са дефинирани за вашия вид коса, без значение дали е мазна, суха, къдрава или фина.

Твърде постоянно миене:  Твърде честото миене на косата може да отстрани естествените й мазнини и да я остави суха и развалена. Най-добре е да миете косата си през ден или през няколко дни, според от вашия вид коса и метод на живот.

Неизползване на еликсир:  Балсамът е значима част от рутинната грижа за косата, защото оказва помощ за хидратирането и подхранването на косата ви, правейки я мека и гладка. Важно е да употребявате еликсир, който е дефиниран за вашия вид и дължина на косата, и да го нанасяте в краищата на косата си, а не в корените.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР